Schaararmscherm

Ook in de zonweringbranche is retro in. De schaararmzonnetent, de oerdegelijke voorouder van het hedendaagse zonnetent, kent de laatste jaren een aanzienlijke heropleving. Dit type zonwering verscheen in het straatbeeld rond 1900 wanneer de eerste koffiehuizen en stadsterrassen deze voor het eerst gebruikten om hun klanten te beschutten van een teveel aan zon of een plotse regenbui. Een 20 tal jaren later kende dit type zonneluifel haar hoogtepunt en tekenden de kenmerkende harmonika-armen het straatbeeld van zowat elke dorpskern en stad.

Nu, meer dan een eeuw na datum, wint de schaararmluifel terug aan belang. Zijn authentieke vormgeving en sfeer-scheppende uitstraling doen heel wat mensen vallen voor deze klassieker. De Retro voelt zich op heel wat gevels thuis en geeft het terras van uw woning of zaak meteen een heel eigen uitstraling.

Alfa Retro schaararmetent
Naast de looks zijn ook de technische eigenschappen van de Alfa Retro ongeëvenaard:

+ Extra grote uitvallen (standaard tot 490 cm, groter op aanvraag)
+ Windvast (CE windklasse 2 tot 5 beaufort)
+ Regenwerend dankzij doekondersteuning en waterafstotende doek

Bij het hertekenen van deze klassieker werden de vormgeving en uitstraling van weleer gecombineerd met de materialen en productietechnieken van vandaag. Vandaag kan er gekozen worden voor een half open model met doekschaal of een volledig afsluitbare cassette. Alfa is de enige speler op de markt die dit type zon/regenwering aanbiedt in een volledig gesloten cassette, waardoor het doek veel mooier oprolt en langer schoon blijft. Ook kan de zonnetent voorzien worden van motor, zon/winddetectie, ingebouwde verlichting/verwarming,…

De schaararmen worden volledig op maat van uw gevel gemaakt in onze fabriek te Mechelen en van hieruit geplaatst in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Alfa LEDvolant

Ontdek nu ook de LED volant, een 0,8 cm dik led paneel, haast onzichtbaar ingewerkt in de voorflap van uw zonwering, klik op volgende link voor meer info over deze zonnetent met ingewerkte lichtreclame.