Harmonicaluifel in Rondomkrant

De opmars van de harmonicaluifels ter vervanging van parasols is niet meer te stuiten. Bestand tegen weer en wind, zorgen ze daarnaast eveneens voor een gezellige retrolook.

Niets zo sfeervol, op een hete zomerdag, als een terras vol kleurrijke parasols. Zo lijkt het op het eerste zicht althans, tot plots een stevige wind opsteekt die hem omwaait of meters verder doet belanden, terwijl een ober der ijlings achteraan sprint. Ook kan het ineens hard beginnen regenen, waardoor iedereen in een mum van tijd kletsnat wordt., tot zelfs onder de parasol.  Daarom is het niet zo verwonderlijk dat de harmonicaluifels opnieuw in zijn.  Dankzij hun schaararmen zijn deze zonneschermen immers windbestendig, dit in tegenstelling tot parasols en gewone zonneluifels. Vervaardigt uit waterafstotend doek kunnen ze zowel bij goed als bij slecht weer gebruikt worden. Een derde voordeel is dat ze de terrassen tot 6 meter in één keer kunnen overkappen, terwijl dit met duo harmonicaschermen zelfs dubbel zoveel meter is. Zo is de terrasruimte ook volledig te benutten, want storende parasolvoeten die plaats innemen zijn niet meer nodig.

Naast resaturants en cafés zijn particulieren evengoed helemaal weg van deze retrolook. Hij past  immers perfect bij woningen in fermette-, hoeve- of astorijstijl. Maar zelfs bij industiele lofts en historische gegevels is deze is deze luifel een absolute meerwaarde. Je kan ook ’s avonds of buiten het zomerseizoen optimaal van je terras genietendankzij de ingebouwde led-verlichting en/of infraroodverwarming. Bovendien hoef je voor de harmonicaluifel meestal geen vergunning (aan) te vragenomdat alleen horecazaken met terras aan de straat kan dit – althans in sommige steden – moeten doen. Dus eenvoudig en geen paperassen …

bron: Rondom magazine 2017

more updates coming soon