Zonwerende doeken

Soltis screendoek

Onze zonnescreens worden uitgerust met soltisdoeken. Deze doeken worden vervaardigd uit polyestergaren die na het weven zijn voorzien van een enkele coating (Soltis 86) of dubbele coating (Soltis 92). Doordat de coating naderhand is aangebracht is het doek zeer sterk waardoor het ook op lange termijn niet zal vervormen of uitrekken. Soltis doek is leverbaar in verschillende uni-kleuren.  Door de screendoeken kan tot 97% van de zonnewarmte worden buitengehouden.

+ Volledig scheurvast
+ Onderhoudsarm
+ Verkrijgbaar in variant met extra goede doorkijk (Soltis 86)
+ Verkrijgbaar in extra zonwerende variant (Soltis 92)

Kleurkeuze Screendoek

De kleurkeuze van de screendoek heeft in de praktijk nagenoeg geen effect op de warmtewering. Maar een zwart T-shirt warmt in de zon toch sneller op dan een witte? In tegenstelling tot bij een T-shirt zit er tussen de screen en het raam een open ruimte, deze doet de temperatuurverschil op het doek (zwart / wit) volledig te niet.

Bij de kleurkeuze van screens wordt er vooral gelet op het uitzicht naar buiten. Een donker doek contrasteert meer met uw zonovergoten tuin, waardoor het zicht naar buiten aanzienlijk beter is dan bij een licht doek. Ook van buitenaf bekeken is een donker screendoek de betere keuze. De donkere kleur benadert beter de glaskleur waardoor deze minder opvalt.

doeken

Simulatie van het zicht naar buiten door een licht / donker screendoek