Zonwering op crepi gevel

Meer en meer woningen worden langs buiten geïsoleerd en vervolgens afgewerkt met crepi. De talloze voordelen van deze manier van werken maakt dat crepi dezer dagen populairder is dan ooit. Echter bij het plaatsen van de zonnetent stuit men toch op de beperkingen van crepi. Een zonnetent kan hier niet zomaar op geplaatst worden aangezien deze de crepi en buitenisolatie zal beschadigen. Een zonneluifel is een hefboom die onderhevig aan wind krachten uitoefent op de gevel. Om barsten en deuken in de crepi te voorkomen, is een doordachte plaatsing van groot belang. Voor het plaatsen van een zonnescherm op een crepigevel zijn er 2 mogelijkheden:

 

1) Beugels voor zonnetent

Deze werken dienen te gebeuren voor de aanvang van de gevelisolatie en crepi-afwerking. Hierbij plaatst onze firma geïsoleerde beugels op maat van de dikte van u crepi en gevelisolatie. Deze beugels worden indien nodig bevestigd aan de hand van een chemisch anker. Vervolgens kan de crepi-plaatser netjes afwerken rondom deze beugels. Na de gevelafwerking wordt de zonneluifel op deze beugels geplaats, waardoor er geen rechtstreeks verbinding bestaat tussen uw gevel en de crepi.

 

Zonnetent op crepigevel

Zonnetent op crepigevel

2) Bustechniek voor zonnetent

Deze werken zijn iets ingewikkelder en worden uitgevoerd wanneer er een zonnetent op een bestaande crepigevel wordt geplaatst. De verbinding van de zonnetent met de buitenmuur worden opgevangen door een bustechniek die doorheen de crepi en buitenisolatie wordt aangebracht. Ook hier worden de krachten die op de zonnetent komen opgevangen door de bussen op de muur.

 

Door de jaren heen heeft onze firma heel wat ervaring opgebouwd in het plaatsen van zonnetenten en screens op crepie. De zonnetenten en beugels worden in onze fabriek in Mechelen geproduceerd, zo voorzien wij in een oplossing op maat van uw gevel. Had u graag bijkomend advies gehad over een zonnetent op uw crepigevel, contacteer ons en een van onze verkopers komt vrijblijvend bij u langs.