Pergola terrasoverkapping 2

Alfa is reeds vele jaren gespecialiseerd in terrasoverkappingen voor de HORECA markt. Met het vernieuwde gamma wordt dit producttype ook toegankelijk voor de private markt. Een terrasoverkapping maakt van je terras een volwaardige leefruimte, niet alleen beschut van de zon maar ook van regen en wind. De Alfa Sunpro is de nieuwe terrasoverkapping en  biedt een oplossing voor nagenoeg alle weeromstandigheden. Het vouwdak is voorzien van horizontale liggers en regenafvoer, waardoor dit systeem zowel wind als intense regenbuien de baas kan. De zij-en voorkanten kunnen dichtgewerkt worden aan de hand van oprolbare screens. Op deze manier kan dit systeem, in tegenstelling tot een veranda, volledig worden geopend en gesloten al naargelang de weersomstandigheden van dat moment. Outdoorliving als het kan, indoorliving als het moet.

 • Terrasoverkappingen voor professioneel en privaat gebruik
 • Meer dan 30 jaar ervaring op de HORECA markt, ook XL projecten
 • Dichtwerking zijkanten voor een volledig afgesloten extra ruimte
 • NIEUW: Lichtdoorlatende waterdichte bedoeking
  Bezoek de terrasoverkapping van van Ellis Gourmet te Knokke hier.

Uniek aan de Sunpro is dat LED verlichting kan worden voorzien in de horizontale liggers, en dit zonder zichtbare bekabeling. Naast verlichting kan dit systeem ook voorzien worden van infraroodverwarming, zo blijft het ook na zonsondergang aangenaam warm op uw terras.

Ontdek hier onze lamellendaken

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte aarzel niet ons te contacteren.

Sunpro


 


Types Terrasoverkappingen

 SUNPRO

Alfa SunproDe Sunpro is onze standaard terrasoverkapping en biedt tal van voordelen. Het PVC doek zorgt ervoor dat deze overkapping, in combinatie met de geïntegreerde regengoot, perfect bruikbaar is bij regenweer. Deze overkapping is gedurende het hele jaar bruikbaar met de optionele geïntegreerde verlichting & verwarming. Dit systeem kan zowel vrijstaand, als aan een gevel of op een schutting worden gemonteerd.

Minimale breedte: 300 cm  I   Maximale uitval: 400 cm   I   Zijkanten dichtwerkbaar

SUNPRO straight

Alfa Sunpro straightDe Sunpro straight heeft rechte geleiders tov de gebogen geleiders van de Sunpro. Het PVC doek zorgt ook hier dat deze overkapping, in combinatie met de geïntegreerde regengoot, perfect bruikbaar is bij regenweer. Deze overkapping is gedurende het hele jaar bruikbaar met de optionele geïntegreerde verlichting & verwarming. Dit systeem kan zowel vrijstaand, als aan een gevel of op een schutting worden gemonteerd.

Minimale breedte: 300 cm  I   Maximale uitval: 400 cm   I   Zijkanten dichtwerkbaar

SUNPRO flat

Alfa Sunpro flatDe Sunpro Flat is de rechte uitvoering van onze Sunpro. De helling van de overkapping valt weg en wordt vervangen met een speciale doekconstructie die ervoor zorgt dat de afwatering in regenweer nog altijd goed verloopt. Deze overkapping is gedurende het hele jaar bruikbaar met de optionele geïntegreerde verlichting & verwarming. Dit systeem kan zowel vrijstaand, als aan een gevel of op een schutting worden gemonteerd.

Minimale breedte: 300 cm  I   Maximale uitval: 400 cm   I   Zijkanten dichtwerkbaar

QUBIC

Alfa QubiqDe Alfa Qubic® is ontstaan uit de praktische noodzaak om ook op lastige plaatsen, beschermd en beschut van het buitenleven te genieten. Vervolgens is dit type zonwering voorzien van een strakke uitstraling en daardoor uniek in zijn soort. Dit systeem kan zowel vrijstaand, als aan een gevel of op een schutting worden gemonteerd. Indien gewenst kan het doek ook in een variabele hoek gesteld worden om bv. laagstaande zon te weren of regenwater af te laten lopen.

Minimale breedte: 300 cm  I   Maximale uitval: 400 cm   I   Zijkanten dichtwerkbaar

Terrasun

Alfa TerrasolDe Alfa Terrasol® is een verplaatsbaare terrasoverkapping met 4 knikarmen die langs beide zijden afrolt. Deze zelfdragende constructie laat u toe om grote oppervlakte zoals ondermeer terrassen te overkappen. De losstaande zonwering kan u naar wens plaatsen en verplaatsen op uw terras of tuin. De montage is eenvoudig en u kan de hellingshoek zelf instellen. De Terrasol® is samengesteld uit gegoten aluminiumstukken, geëxtrudeerde aluminium doekprofielen en steunprofielen in gegalvaniseerd staal.

Minimale breedte: 307 cm  I   Maximale uitval: 2 x 400 cm   I   Variovolant mogelijk   I   Aviation knikarm

Verlichtingsopties

Sunpro - Verlichting in doeksteun

Sunpro - Verlichting in doek

Sunpro - sfeerverlichting


Afwatering

Sunpro - Verlichting in doeksteun

Lamellendak 2

Met de Alfa Wingpro brengt Alfa een nieuwe zonwering met kantelbare lamellen op de markt. De aluminiumlamellen kunnen naar wens gekanteld worden en vormen een volledig sluitend geheel bij regenweer. Onze wingpro is verkrijgbaar in gevel en vrijstaande montage. Bij gevelmontage wordt de constructie op twee plaatsen verankerd aan de woning; de vrijstaande variant kan op elke vlakke verharde ondergrond geplaatst worden, volledig los van de woning. De zijkanten van de constructie kunnen optioneel afgesloten worden aan de hand van automatisch afrolbare ritsscreens. Zo vormt deze stijlvolle patio ook beschutting bij minder zomerse weersomstandigheden.

Ontdek hier onze andere types terrasoverkappingen

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte aarzel niet ons te contacteren.

Wingpro


Types lamellendaken

 WINGPRO

Alfa ScreenDeze screen werd ontwikkeld met het oog op de omkasting en de geleidersprofielen zo klein mogelijk te houden. Onze minimale kastgrootte van 75 op 75 mm is de kleinste op de markt. De geleiders van 3 cm breedte worden samen met de kast gelakt in de RAL kleur van de ramen, hierdoor wordt de screen zoveel mogelijk aan het zicht onttrekken. Voor de geleiding van het doek kan er ook gekozen worden voor kabelgeleiding.

Minimale breedte: 200 cm   |   Maximale Maximale uitval: 650 cm

WINGPRO TILT&SHIFT

Alfa Wingpro FlatBij de Ritsscreen zitten de doeken langs weerszijde vast in een ritssluiting. Door de ritsen blijft het doek steeds mooi opgespannen en is dus uitermate geschikt voor de extra grote afmetingen. De spleetloze afsluiting houdt ongewenste insecten buiten en geeft deze screen een windbestendig karakter.

Minimale breedte: 200 cm   |   Maximale Maximale uitval: 650 cm

Stock zonneluifels

Zonnetenten uit stock leverbaar:

Type Select C gesloten cassette met doekschaal
Kwaliteitsluifels met: 5 jaar productgarantie en 10 jaar garantie op knikarmen
Bediening: Motor Somfy iO + handzender

Afhaling: Alfa Mechelen (bij fabrikant)
Levering tot 20km rond Mechelen: GRATIS
Levering meer dan 20km rond Mechelen: € 50
Handleiding + gratis telefonische technische ondersteuning

Interesse?
info@alfazonwering.be
015-271789

Mogelijke afmetingen:
500 x 350cm uitval: VERKOCHT
500 x 350cm uitval: € 1.979
550 x 350cm uitval: € 2.099
600 x 350cm uitval: VERKOCHT
600 x 350cm uitval: € 2.269
700 x 300cm uitval: VERKOCHT
OF
Maatwerk: leverbaar/afhaalbaar in 2 weken,

Mogelijke kleuren:
Profielen: Aluminium natuurkleur – doek grijs (DC 8396 Souris)
Afbeeldingsresultaat voor 8396 Souris
Profielen: zwart structuur – doek grijs (DC U104 Flanelle)

Afbeeldingsresultaat voor u104 flanelle
Profielen: zwart structuur – doek grijs gestreept (DC D113 naples)

Afbeeldingsresultaat voor D113 naples

 

Open op afspraak

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen mbt het coronavirus is onze toonzaal gesloten tot 18/04. U kan wel een digitaal videogesprek boeken met onze verkoper in de toonzaal. Inschrijven kan steeds tot vlak vooraf de afspraak, er is doorlopend een verkoper op post.
Zie doodle link hieronder:

https://doodle.com/poll/k5rhs5u7suv7kv76

Onze verkopers komen ook graag bij u aan huis voor vrijblijvend advies ter plaatse. Ook hier nemen we onze voorzorgen, en proberen wij de contacten, in de mate van het mogelijke te beperken tot enkel buitenshuis. Neem contact voor een afspraak:

https://alfazonwering.be/contact/

Tot binnenkort!

Toldo tijera retro

Toldos con brazos de tijera – toldos retro

Los toldos de brazos de tijera tienen un par de brazos verticales con bisagras a cada lado del ensamblaje que sostienen la barra frontal. Para desplegar el toldo, el rodillo se gira y los brazos se extienden hacia afuera, alejando la cubierta del rodillo.

El desarrollo de toldos a principios del siglo XX se centró en mejorar la operabilidad. Las variaciones en los toldos de rodillos abordaron la necesidad de proporcionar un producto cada vez más personalizado que se adaptara a una amplia gama de configuraciones y estilos de escaparates.

Aparecieron nuevos toldos de brazos plegables que operaban vertical u horizontalmente, complementando los toldos de brazos fijos desarrollados en el siglo XIX. Los brazos plegables verticales estaban formados por brazos articulados más pequeños que se cruzaban como tijeras. Operados por gravedad, los brazos se extendieron hacia afuera tirando de la cubierta del rodillo. Al igual que un toldo de brazo fijo, la inclinación de un toldo tipo tijera variaba dependiendo de si se extendía total o parcialmente.

profundidad posible de 150 a 600 cm.
instaladores de toldos con brazos de tijera en toda españa

plus d’info: info@alfazonwering.be

Toldos con brazos de tijera

coming soons – zonwering met schaararmen

Soons to be available for UK market:

 • Steel structure offers incredible strength and stability in high winds
 • Perfect alternative for telescopic sunawnings
 • Customisable with steel arms and support bars able to support heaters, lighting and speakers
 • Commercial Dickson Orchestra Max fabric for the ultimate in sun, water and dirt protection
 • RAL coated frame
 • Traditional Retro styling
 • Somfy electrically operated
 • Wall mounted or in freestanding butterfly configuration
 • 5 year product warrant
 • Characteristic steel scissor arm awning

retroluifel met accordeon armen

tenda solare armonica

La tenda solare a braccio a forbice, l’antenato estremamente solido dell’attuale tenda solare, ha conosciuto negli ultimi anni una notevole rinascita. Questo tipo di tenda da sole apparve per le strade intorno al 1900 quando i primi caffè e le prime terrazze cittadine la usavano per la prima volta per proteggere i loro clienti da troppo sole o da un improvviso acquazzone. Circa 20 anni dopo, questo tipo di tende da sole raggiunse il suo apice e le caratteristiche braccia armoniche disegnarono il paesaggio stradale di quasi ogni centro abitato e città.

 • protezione solare/pioggia,
 • a 600 cm di profondità
 • Produttore belga, trasporto
 • installazione in tutto il mondo

Contattaci qui: 0032(0)15-27.17.89 / info@alfazonwering.be

 

 

Solar rolluiken met zonnepaneel

Rolluiken zonder kabels

NIEUW 2019: Er zijn weinig plaatjes die zo lijken te kloppen als een SOLAR voorzetrolluik. Dit nieuwe systeem houdt niet alleen het teveel aan zonnewarmte buiten, maar voedt ook de motorisatie van het systeem met deze zelfde zonne-energie. Zonder enige vorm van bekabeling is dit de gedroomde oplossing voor kamers waar geen voeding voorhanden is. De subtiel zwart-kleurige zonnepanelen hebben een dikte van slechts 2 mm en zijn haast niet zichtbaar op donkerkleurige lakwerk. Zelfs op noord- georiënteerde gevels zorgt dit systeem voor een probleemloze werking. Geen kabels, geen kabelgoten en bovendien uiterst duurzaam en klimaatneutraal.

Klassiker mit historischem Flair, Scheren-Markise bis 6 m Ausladung.

Die Scheren-Markise bietet ein einzigartiges Erscheinungsbild aufgrund des historisch anmutenden Designs und ist besonders für die Gastronomie und Hotellerie geeignet. Das Qualitätsprodukt – made in Belgium – wird mit modernster Technologie gefertigt. Sämtliche Bauteile dieser Scheren-Markise sind aus langlebigen und hochwertigen Materialien, die auch recycelbar sind. Für die Scherenarme wird Stahl verwendet, wodurch eine besonders große Ausladung möglich wird. Die Scherenarme sind mit der Wandkonsole verbunden. Die Dreipunktlagerung mit oben liegendem Haltearm ist typisch für den Scherenarm. Die Konstruktion ist hoch präzise und stabil.

Das Ausfallprofil aus stranggepresstem Aluminium ist mit Nuten zur Befestigung von Tuch und losem Volant versehen. Weiterhin hat die Scheren-Markise je nach Ausladung und Neigung bis zu drei Tuchstützprofile aus stranggepresstem Aluminium. Alle Stahlteile, außer die Tuchwelle, sind feuerverzinkt und in einem RAL-Ton nach Wahl pulverbeschichtet. Die Aluminiumteile werden im RAL-Ton der Stahlteile pulverbeschichtet.

Fragen zum Artikel? Wir helfen gern!
Techniker in ganz Europa
info @ alfazonwering.be
0032 (0)15 271789

Produktmerkmale der 6 m ausladenden Scherenarm-Markise:

• max. Breite: 13 m (einwellig), 26 m (zweiwellig mit einer Tuchwellenkupplung), 39 m (dreiwellig, mit zwei Tuchwellenkupplungen)
• max. Ausladung: 6 m
• nur Wandmontage mgl.
• Bedienung: nur motorisch (230 V)
• Windwiderstandsklasse: 2
• Scherenarme: Stahl
• Ausfallprofil: aus stranggepresstem Aluminium mit Nuten
• Tuchstützen: aus stranggepresstem Aluminium


[caption id="attachment_2736" align="alignnone" width="1920"]

Klassische Optik, hohe Stabilität und große Dimensionen