store banne pantographe eiffel

STORE RETRO PANTOGRAPHE

LE STORE BANNE EIFFEL AVEC BRAS CISEAUX est une vouverture élégant qui a été spécialement conçu pour couvrir des terrases tres grandes. Grâce au système de bras pantographes en acier ren- forcés, la tissue en DICKSON CONSTANT MAX (extra impermeable) reste toujours bien tendue. Avec son avancée maximale de 6 mètres, l’auvent peut ombrager des surfaces de plus de 150 m2. Idéal pour les restaurants, hotels et café’s. Alfa est le fabricant de ce type de stores et fabrique et installe les produit en Belgique ettout de la France. (Découvri nos installation en nice, cannes le sud de la france)

Les options:
– LED integrees au store
– Chauffetes
– lambrequin LED

store eiffel

store pantographe

Pour plus d’info veuiller contacter notre distributeur:
france@retrosun.eu
belgique@retrosun.eu
swiss@retrosun.eu

Vacatures

Plaatser met ervaring:
Hebt u ervaring in het plaatsen van zonweringen, terrasoverkappingen of gelijkaardige producten. Hebt u kennis van de programmatie van Somfy en/of een grondige basiskennis van elektriciteit. Bent u een handige harry die oplossingsgericht kan denken en zin heeft voor voor initiatief? Bent u op zoek naar een lange termijn betrekking in loondienst/ op zelfstandige basis? Wij zouden u graag leren kennen!

Over ons:
Alfa, is een familiale KMO opgericht in 1984 door zaakvoerder Tony Verrezen en zijn broer Arthur. De Mechelse fabrikant stelt 30 mensen te werk en is met meer dan 30 jaar ervaring een gevestigde waarde geworden in het produceren en plaatsen van zonwering en rolluiken. De onderneming behandelt elke bestelling van begin tot einde en levert zowel aan particulieren, horeca-uitbaters en winkeliers. Zowel de verkoop, productie, plaatsing als dienst na verkoop gebeuren in eigen beheer, op deze manier weet Alfa® zich te onderscheiden van de andere spelers actief op de zonweringmarkt.

Ben je geïnteresseerd om met ons samen te werken?
Wij ontvangen met plezier jou motivatiebrief & cv op:
info@alfazonwering.be    /     015-271789

Pergola terrasoverkapping 2

Na meer dan 30 jaar ervaring binnen de professionele terrasoverkappingen voor horecaterassen brengt Alfa de voordelen van het vouwlamellendak nu ook op de particuliere markt. Een terrasoverkapping maakt van je terras een volwaardige leefruimte, niet alleen beschut van de zon maar ook van regen en wind, buitenleven op zijn best. De Alfa Sunpro is de nieuwe terrasoverkapping en  biedt een oplossing voor nagenoeg alle weeromstandigheden met een strak tijdloos en vooral compact ontwerp. Het vouwdak is voorzien van horizontale liggers en regenafvoer, waardoor dit systeem zowel wind als intense regenbuien de baas kan. De zij-en voorkanten kunnen dichtgewerkt worden aan de hand van oprolbare screens. Op deze manier kan dit systeem, in tegenstelling tot een veranda, volledig worden geopend en gesloten al naargelang de weersomstandigheden van dat moment. Outdoorliving als het kan, indoorliving als het moet.

 • Terrasoverkappingen voor professioneel en privaat gebruik
 • Meer dan 30 jaar ervaring op de HORECA markt, ook XL projecten
 • Dichtwerking zijkanten voor een volledig afgesloten extra ruimte
 • Geperforeerde doeken met waterdichte coating voor een blijvend terrasgevoel
  Bezoek de terrasoverkapping van van Ellis Gourmet te Knokke hier.

Uniek aan de Sunpro is dat LED verlichting kan worden voorzien in de horizontale liggers, en dit zonder zichtbare bekabeling. Naast verlichting kan dit systeem ook voorzien worden van infraroodverwarming, zo blijft het ook na zonsondergang aangenaam warm op uw terras.

Ontdek hier onze aluminium lamellendaken.

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte aarzel niet ons te contacteren.

Sunpro


 


Types Terrasoverkappingen

 SUNPRO

Alfa SunproDe Sunpro is onze standaard terrasoverkapping en biedt tal van voordelen. Het PVC doek zorgt ervoor dat deze overkapping, in combinatie met de geïntegreerde regengoot, perfect bruikbaar is bij regenweer. Deze pergola is gedurende het hele jaar bruikbaar met de optionele geïntegreerde verlichting & verwarming. Optioneel kan dit systeem  vooraan met 3 aluminium lamellen worden uitgerust voor de laagstaande zon en een extra trendy uitstraling.

2 palen tot 6 m breedte  I   Maximaal 20m breedte & 10 m uitval  I   Assemblage in België

SUNPRO flow

Alfa Sunpro flowBij de Sunpro Flow gebeurt de afwatering zijdelings in plaats van voorwaarts. Het PVC doek zorgt ook hier dat deze overkapping, in combinatie met de geïntegreerde regengoot, perfect bruikbaar is bij regenweer. Deze overkapping is gedurende het hele jaar bruikbaar met de optionele geïntegreerde verlichting & verwarming. Dit systeem kan zowel vrijstaand, als aan een gevel of op een schutting worden gemonteerd.

2 palen tot 600 cm breedte  I   Maximale uitval: 500 cm   I   Assemblage in België

SUNPRO flat

Alfa Sunpro flatWenst u de strakke rechte lijnen van uw woning door te trekken tot op u terras? De Sunpro Flat kan loodrecht op de muur gemonteerd worden, dit zonder enige zichtbare helling. Voor dit systeem gebruiken we dezelfde constructie als onze lamellendaken. Door de vouwlamellen onder een minimale helling in in de co De Sunpro Flat heefis de rechte uitvoering van onze Sunpro. De helling van de overkapping valt weg en wordt vervangen met een speciale doekconstructie die ervoor zorgt dat de afwatering in regenweer nog altijd goed verloopt. Deze overkapping is gedurende het hele jaar bruikbaar met de optionele geïntegreerde verlichting & verwarming. Dit systeem kan zowel vrijstaand, als aan een gevel of op een schutting worden gemonteerd.

Vrijstaand of gevelmontage  I   Maximale uitval: 700 cm   I   Assemblage in België

Verlichtingsopties Sunpro

Sunpro - Verlichting in doeksteun

Sunpro - Verlichting in doek

Sunpro - sfeerverlichting

Afwatering Sunpro

Sunpro - Verlichting in doeksteun

QUBIC

Alfa QubiqDe Alfa Qubic® is ontstaan uit de praktische noodzaak om ook op lastige plaatsen, beschermd en beschut van het buitenleven te genieten. Vervolgens is dit type zonwering voorzien van een strakke uitstraling en daardoor uniek in zijn soort. Dit systeem kan zowel vrijstaand, als aan een gevel of op een schutting worden gemonteerd. Indien gewenst kan het doek ook in een variabele hoek gesteld worden om bv. laagstaande zon te weren of regenwater af te laten lopen.

Minimale breedte: 300 cm  I   Maximale uitval: 400 cm   I   Zijkanten dichtwerkbaar

Terrasun

Alfa TerrasunDe Alfa Terrasun® is een eenvoudig te monteren en duurzaam zonweringsysteem. Een ingenieus systeem, bestaande uit spankoorden en veren, zorgt ervoor dat de zonweringsdoek altijd strak gespannen blijft. De terrasun beschikt over een nieuw spansysteem voor een langere levensduur van de kabels.

Minimale breedte: 307 cm  I   Maximale uitval: 2 x 400 cm   I   Variovolant mogelijk   I   Aviation knikarm

Ontdek ook onze:

Knikarmen

Alfa knikarm zonnetent

Schaararmen

Alfa schaararm tent

Rolluiken

Alfa Alu isolatie Rolluiken

Screens

Alfa Screen zonnewering

Terrasoverkappingen

Alfa Terras Overkappingen

Lamellendaken

Alfa Terras Verwarming

Verandasun

Alfa Terras Verwarming

Deco luifels

Alfa Terras Verwarming

Lamellendak 2

Met de Alfa Wingpro brengt Alfa een nieuwe zonwering met kantelbare lamellen op de markt. De aluminiumlamellen kunnen naar wens gekanteld worden en vormen een volledig sluitend geheel bij regenweer. Onze wingpro is verkrijgbaar in gevel en vrijstaande montage. Bij gevelmontage wordt de constructie op twee plaatsen verankerd aan de woning; de vrijstaande variant kan op elke vlakke verharde ondergrond geplaatst worden, volledig los van de woning. De zijkanten van de constructie kunnen optioneel afgesloten worden aan de hand van automatisch afrolbare ritsscreens. Zo vormt deze stijlvolle patio ook beschutting bij minder zomerse weersomstandigheden.

Ontdek hier onze andere types terrasoverkappingen

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte aarzel niet ons te contacteren.

Wingpro


Types lamellendaken

 WINGPRO

Alfa ScreenDe Alfa Wingpro’s zijn de stijlvogels van onze terrasoverkappingen. De lamellen zorgen voor een uiterst luxueuze uitstraling. Lamellendaken bieden tal van voordelen: zo kan je bijvoorbeeld het klimaat onder je terrasoverkapping regelen met de lamellen. De lamellen zijn ook het meest duurzaam & sluiten je overkapping perfect af bij regenweer. De lamellen van de Alfa Wingpro Tilt zijn kantelbaar maar schuiven niet open.

Minimale breedte: 200 cm   |   Maximale Maximale uitval: 650 cm

WINGPRO TILT&SHIFT

Alfa Wingpro Tilt & ShiftDe Alfa Wingpro’s zijn de stijlvogels van onze terrasoverkappingen. De lamellen zorgen voor een uiterst luxueuze uitstraling. Lamellendaken bieden tal van voordelen: zo kan je bijvoorbeeld het klimaat onder je terrasoverkapping regelen met de lamellen. De lamellen zijn ook het meest duurzaam & sluiten je overkapping perfect af bij regenweer. De lamellen van de Alfa Wingpro Tilt& shift zijn kantelbaar en je kan het lamellendak ook open laten schuiven.

Minimale breedte: 200 cm   |   Maximale Maximale uitval: 650 cm

Stock zonneluifels

Zonnetenten uit stock leverbaar:

Type zonnetent: Select C – gesloten cassette met doekschaal
Kwaliteitsluifels met: 5 jaar productgarantie en 10 jaar garantie op knikarmen
Bediening: Motor Somfy iO + handzender

Folder

Afhaling: Alfa Mechelen (bij fabrikant)
Levering tot 20km rond Mechelen: GRATIS
Levering meer dan 20km rond Mechelen: € 50
Handleiding + gratis telefonische technische ondersteuning

Beschikbare afmetingen:

type SPACE nieuw juli 2020:
250 x 200 cm uitval – ral zwart 9005 structuur / donkergrijs doek + Somfy motor + zender: 1500,00
250 x 200 cm uitval – ral zwart 9005 structuur / donker grijs doek + Somfy motor + zender: 1500,00

doekkleur:
U343 Poivre Piqué Orchestra - Zonwering - Fabrikant van technische ...

550 x 350 cm uitval – alu anod / dc8396 souris VERKOCHT
550 x 350 cm uitval – RAL9005 structuur / dcu104 flanelle VERKOCHT
600 x 350cm uitval: – alu anod / dc8396 souris VERKOCHT
600 x 350cm uitval: – RAL9005 structuur / dcu104 flanelle € VERKOCHT

550 x 350 cm uitval – alu anod / dc8396 souris € 2.099,00
550 x 350 cm uitval – RAL9005 structuur / dcu104 flanelle VERKOCHT
600 x 350cm uitval: – alu anod / dc8396 souris € 2.269,00
600 x 350cm uitval: – RAL9005 structuur / dcu104 flanelle VERKOCHT

Belangrijke opmerking
Dit is een aanbieding van zonneluifels die wij op stock hebben.
Omdat deze luifels tegen scherpe prijzen verkocht worden is volgende niet inbegrepen:

 • Geen verkoopsbezoeken aan huis voor bovenstaande tenten
 • Geen opmeting door Alfa
 • Geen plaatsing door Alfa

Indien u graag gebruik wilt maken van onze volledige dienstverlening: neem contact met ons op voor een zonneluifel op maat en vertel ons hoe we jou kunnen helpen.

Maatwerk:
leverbaar/afhaalbaar in 3 weken

Interesse?
info@alfazonwering.be
+32 (0) 15 27 17 89

Mogelijke kleuren:

Profielen: Aluminium natuurkleur
doek: grijs (DC 8396 Souris)
Afbeeldingsresultaat voor 8396 Souris
Profielen: zwart structuur
doek: grijs (DC U104 Flanelle)
Afbeeldingsresultaat voor u104 flanelle

Aangepaste Corona richtlijnen

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen mbt het coronavirus is onze toonzaal gesloten tot 18/04. U kan wel een digitaal videogesprek boeken met onze verkoper in de toonzaal. Inschrijven kan steeds tot vlak vooraf de afspraak, er is doorlopend een verkoper op post.

Wil je een afspraak boeken? Stuur ons een mail of je kan ons ook rechtstreeks via Skype een chatbericht sturen, wij antwoorden hier zo snel mogelijk op.

Onze skypenaam: alfanv

Onze verkopers komen ook graag bij u aan huis voor vrijblijvend advies ter plaatse. Ook hier nemen we onze voorzorgen, en proberen wij de contacten, in de mate van het mogelijke, te beperken tot enkel buitenshuis.

Stuur ons een mail met je aanvraag en eventueel wat extra informatie
Of vul ons contactformulier in

Tot binnenkort!

Toldo tijera retro

Toldos con brazos de tijera – toldos retro

Los toldos de brazos de tijera tienen un par de brazos verticales con bisagras a cada lado del ensamblaje que sostienen la barra frontal. Para desplegar el toldo, el rodillo se gira y los brazos se extienden hacia afuera, alejando la cubierta del rodillo.

El desarrollo de toldos a principios del siglo XX se centró en mejorar la operabilidad. Las variaciones en los toldos de rodillos abordaron la necesidad de proporcionar un producto cada vez más personalizado que se adaptara a una amplia gama de configuraciones y estilos de escaparates.

Aparecieron nuevos toldos de brazos plegables que operaban vertical u horizontalmente, complementando los toldos de brazos fijos desarrollados en el siglo XIX. Los brazos plegables verticales estaban formados por brazos articulados más pequeños que se cruzaban como tijeras. Operados por gravedad, los brazos se extendieron hacia afuera tirando de la cubierta del rodillo. Al igual que un toldo de brazo fijo, la inclinación de un toldo tipo tijera variaba dependiendo de si se extendía total o parcialmente.

profundidad posible de 150 a 600 cm.
instaladores de toldos con brazos de tijera en toda españa

plus d’info: info@alfazonwering.be

Toldos con brazos de tijera

coming soons – zonwering met schaararmen

Soons to be available for UK market:

 • Steel structure offers incredible strength and stability in high winds
 • Perfect alternative for telescopic sunawnings
 • Customisable with steel arms and support bars able to support heaters, lighting and speakers
 • Commercial Dickson Orchestra Max fabric for the ultimate in sun, water and dirt protection
 • RAL coated frame
 • Traditional Retro styling
 • Somfy electrically operated
 • Wall mounted or in freestanding butterfly configuration
 • 5 year product warrant
 • Characteristic steel scissor arm awning

retroluifel met accordeon armen

tenda solare armonica

La tenda solare a braccio a forbice, l’antenato estremamente solido dell’attuale tenda solare, ha conosciuto negli ultimi anni una notevole rinascita. Questo tipo di tenda da sole apparve per le strade intorno al 1900 quando i primi caffè e le prime terrazze cittadine la usavano per la prima volta per proteggere i loro clienti da troppo sole o da un improvviso acquazzone. Circa 20 anni dopo, questo tipo di tende da sole raggiunse il suo apice e le caratteristiche braccia armoniche disegnarono il paesaggio stradale di quasi ogni centro abitato e città.

 • protezione solare/pioggia,
 • a 600 cm di profondità
 • Produttore belga, trasporto
 • installazione in tutto il mondo

Contattaci qui: 0032(0)15-27.17.89 / info@alfazonwering.be

 

 

Solar rolluiken met zonnepaneel

Rolluiken zonder kabels

NIEUW 2019: Er zijn weinig plaatjes die zo lijken te kloppen als een SOLAR voorzetrolluik. Dit nieuwe systeem houdt niet alleen het teveel aan zonnewarmte buiten, maar voedt ook de motorisatie van het systeem met deze zelfde zonne-energie. Zonder enige vorm van bekabeling is dit de gedroomde oplossing voor kamers waar geen voeding voorhanden is. De subtiel zwart-kleurige zonnepanelen hebben een dikte van slechts 2 mm en zijn haast niet zichtbaar op donkerkleurige lakwerk. Zelfs op noord- georiënteerde gevels zorgt dit systeem voor een probleemloze werking. Geen kabels, geen kabelgoten en bovendien uiterst duurzaam en klimaatneutraal.