Alfa is reeds vele jaren gespecialiseerd in terrasoverkappingen voor de HORECA markt. Met het vernieuwde gamma wordt dit producttype ook toegankelijk voor de private markt. Een terrasoverkapping maakt van je terras een volwaardige leefruimte, niet alleen beschut van de zon maar ook van regen en wind. De Alfa Sunpro is de nieuwe terrasoverkapping en  biedt een oplossing voor nagenoeg alle weeromstandigheden. Het vouwdak is voorzien van horizontale liggers en regenafvoer, waardoor dit systeem zowel wind als intense regenbuien de baas kan. De zij-en voorkanten kunnen dichtgewerkt worden aan de hand van oprolbare screens. Op deze manier kan dit systeem, in tegenstelling tot een veranda, volledig worden geopend en gesloten al naargelang de weersomstandigheden van dat moment. Outdoorliving als het kan, indoorliving als het moet.

 • Terrasoverkappingen voor professioneel en privaat gebruik
 • Meer dan 30 jaar ervaring op de HORECA markt, ook XL projecten
 • Dichtwerking zijkanten voor een volledig afgesloten extra ruimte
 • NIEUW: Lichtdoorlatende waterdichte bedoeking
  Bezoek de terrasoverkapping van van Ellis Gourmet te Knokke hier.

Uniek aan de Sunpro is dat LED verlichting kan worden voorzien in de horizontale liggers, en dit zonder zichtbare bekabeling. Naast verlichting kan dit systeem ook voorzien worden van infraroodverwarming, zo blijft het ook na zonsondergang aangenaam warm op uw terras.

Alfa Lamellendaken

 


Types Terrasoverkappingen

Vouwdak Overkappingen

Alfa heeft als gekende horecaleverancier al meer dan 30 jaar ervaring in het fabriceren en installeren van terrasoverkappingen op maat.

Door de bruikbaarheid in alle weersomstandigheden werd de terrasoverkapping de laatste 15 jaar steeds populairder. Ook op de privé markt ontstond er steeds meer interesse in deze all-weather-oplossingen. De SUNPRO heeft zijn naam dan ook niet gestolen, het elegante design en de onbeperktheid in afmetingen, maken dit uiterst professionele systeem tot een luxueuze aanvulling van de buiten-leefruimte aan uw woning.

Al deze producten worden bij ons op maat in de fabriek gemaakt, indien nodig wijken wij af van de standaard afmetingen en maken een project volledig op maat van uw wensen.

 SUNPRO

Alfa SunproDe Sunpro is de terrasoverkapping bij uitstek en biedt tal van voordelen ten opzichte van een standaard zonneluifel. Het PVC doek zorgt ervoor dat deze openschuifbare overkapping, in combinatie met de geïntegreerde regengoot, perfect bruikbaar is bij matig tot hevig regenweer. Het doek wordt voorzien van horizontale dwarsprofielen waardoor dit systeem bovendien bijzonder windvast is. Dit systeem kan zowel vrijstaand, als aan een gevel of op een schutting worden gemonteerd en kan voorzien worden van geïntegreerde verlichting en verwarming.

Minimale breedte: 180 cm   I   Maximale uitval: 1000 cm   I   XXL afmetingen

SUNPRO flow

Alfa Sunpro FlowDe Sunpro flow werd ontwikkeld voor installaties met een beperkte installatiehoogte. Het doek wordt op dit systeem zo geconfectioneerd dat de afwatering in zijwaartse richting kan gebeuren. Door deze innovatieve manier van afwateren kan dit systeem horizontaal in een volledig rechte lijn worden geplaatst. Deze overkapping is gedurende het hele jaar bruikbaar met de optionele geïntegreerde zijwanden, LED verlichting & infrarood verwarming.

Minimale breedte: 250 cm   I   Maximale uitval: 800 cm   I   Lage montagehoogte

SUNPRO flat

Alfa Sunpro flatNaast de Sunpro Flow beschikt ook de Sunpro Flat ons over een zijdelings afwatermechanisme. In deze design oplossing gebeurt dit volledig onzichtbaar aan de hand van een volledig geïntegreerde afwatering. Voor het design van de Sunpro Flat hebben we de strakke look geleend van een aluminium lamellen dak, deze strakke lijnen passen bij elk modern architectuurtype en vormen ook op een klassieke bouw vaak een meerwaarde. Ook deze overkapping is gedurende het hele jaar bruikbaar met de optionele geïntegreerde zijwanden, LED verlichting & infrarood verwarming.
Echter heeft dit systeem meer moderne look.

Minimale breedte: 250 cm   I   Maximale uitval: 750 cm   I   Modern design

Verlichtingsopties Sunpro

Sunpro - Verlichting in doeksteun

Sunpro - Verlichting in doek

Sunpro - sfeerverlichting


Oprolbare Pergolas

Steunpalen geven een pergola windvastheid ten opzichte van dan de klassieke zonnetent.

Bij deze systemen wordt de doek, zoals bij een zonnetent, in een afgesloten cassette opgerold. De vormgeving is subtiel en compact en uitermate geschikt voor de overdekking van het terras aan uw woning.

QUBIC

Alfa QubiqDe Alfa Qubic® is ontstaan uit de praktische noodzaak om ook op lastige plaatsen, beschermd en beschut van het buitenleven te genieten. Vervolgens is dit type zonwering voorzien van een moderne uitstraling en daardoor uniek in zijn soort. Dit systeem kan zowel vrijstaand, als aan een gevel of op een schutting worden gemonteerd. Naast het horizontaal afrolbare doek wordt het systeem ook voorzien van een verticale screen, hierdoor vormt deze ook een oplossing voor de laagstaande zon te weren of om voor de nodige afwatering te zorgen. Bij uitbreiding kan het systeem voorzien worden van ritsen, waardoor het geheel nog een stuk windvaster wordt.

Minimale breedte: 150 cm   I   Maximale uitval: 400 cm   I   Modern design

Terrasun

Alfa TerrasunDe Alfa Terrasun® is een eenvoudig te monteren en duurzaam zonweringsysteem. Een ingenieus systeem, bestaande uit een nagenoeg onverslijtbaar spanmechanisme in een volledig afgesloten cassette, zorgt ervoor dat de zonweringsdoek altijd strak gespannen blijft. De terrasun beschikt over een nieuw spansysteem voor een langere levensduur van de kabels.

Minimale breedte: 150 cm   I   Maximale uitval: 600 cm  I   Geleiders onder doek